Hornborgasjön

DSC_0136

DSC_0148

DSC_0198

DSC_0160

Hornborgasjön är en insjö i Västergötland, belägen cirka 15 kilometer sydöst om Skara och som idag räknas som en av Sveriges rikaste fågelsjöar.Hornborgasjön är allmänt mest känd för den stora mängd tranor (Grus grus) som stannar till där på våren för att spela innan de flyger vidare till sina häckplatser. De rastar där också under andra halvan av året, innan de flyger söderut till sina vinterkvarter. Ibland kan så mycket som 12 000 tranor befinna sig där samtidigt. Rekordet är från 3 april 2012 då 26 500 individer fanns på platsen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.